Opleiding tot taxichauffeur

Heeft u geen hekel aan autorijden, vind u dat juist leuk en gaat u graag met mensen om? Dan is een opleiding tot taxichauffeur misschien iets voor u.

Het vak van taxichauffeur is een mooi en afwisselend beroep. Er zijn verschillende vormen en soorten van vervoer en de persoonlijke contacten met de klanten zijn vaak de redenen dat mensen kiezen voor het beroep van taxichauffeur.

Het vergt ook wel het een en ander van de taxichauffeur. Deze moet beschikken over de juiste kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van veiligheid, sociale vaardigheden, rijstijl en wet- en regelgeving.

De taxiopleiding bij de Kinkelder Rijopleidingen bestaat uit een theorie en  een praktijkgedeelte. Deze hele opleiding wordt binnen een korte termijn gepland en daardoor kun je al snel in het bezit zijn van de volledige taxipas en kun je aan de slag.

Tijdens deze opleiding word je op een persoonlijke en praktijkgerichte manier onderwezen door onze instructeurs.

Opzet opleiding

Onze opleiding voor de taxipas/chauffeurspas duurt drie dagen, waarvan twee dagen theorie. Je legt daar een theorie-examen en een praktijkexamen af.

De volledige opleiding voor de taxipas/chauffeurspas bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen

Om de kwaliteit binnen de taxibranche te waarborgen is er per 1 juli 2004 een verplicht examen ingevoerd voor taxichauffeurs.

Opgeven voor de opleiding

Het examentraject voor de kandidaat die de volledige taxipas/chauffeurspas wil halen, ziet er als volgt uit:

Hiernaast vind je een video over het taxi praktijkexamen van het CBR